természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Házi gyógymódok a fogkőre

2014. május 16. - fiatal anya

Szegedi fogorvosunk szerint, ha szeretnénk vigyázni fogaink szépségére, a rendszeres fogmosáson felül másra is figyelmet kell fordítanunk. Szegedi fogorvosunk el fogja mondani, hogy mit tehetünk a fogkő ellen.

Némi odafigyeléssel és pár otthoni eljárással senkinek sem elérhetetlen, hogy a fogai úgy csillogjanak, mint egy sztárnak. Elsősorban a fogkő és az azon lévő elszíneződések okoznak problémákat. Azonban mindez nem csak esztétikai probléma, mert a fogaink egészségét is veszélyezteti. Szegedi fogorvosunk tanácsaival azonban könnyen megelőzhető a fogkő kialakulása.

A fogkő elsődleges oka a plakk. Ezt a fehéres részt elpusztult és élő baktériumok alkotják, és gyorsan meg tud kötni a fogakon. Azon oknál fogva, hogy a mikroorganizmusok két napon belül keménnyé válhatnak a fogon, a rendszertelen fogmosás nagyban hozzájárul a fogkő kialakulásához.

A fogkő megléte ínybetegségeket okoz. A probléma gyakoribb, mint gondolnánk. A felnőtt lakosság 95 százaléka érintve van. Egytizedüknél kifejezetten súlyos formában. Korai stádiumban még könnyedén orvosolható a probléma, ha azonban el van hanyagolva, a fogkő miatt baktériumtelepek lesznek az íny alatt, az íny elválik és visszahúzódik a fogtól.

Ha nem is az összes étkezést követően, de naponta legalább kétszer mossunk fogat, ezen oknál fogva teljesen biztosan nem keményedik meg a plakk. Próbáljunk meg mindig legalább két percet eltölteni a fogmosással, ugyanis ennyi szükséges ahhoz, hogy elérjük a tökéletes tisztaságot.
Ne feledjük a körkörös mozdulatokat és az őrlőfogakat sem, mert legtöbbször az elhanyagolt hátsó fogakról indul a probléma. A kis fejű, kerek formájú sörtés fogkefe a legjobb választás, ugyanis könnyen elérhetőek vele a hátsó részek is, és az ínyt sem sértjük fel a túl erős, egyenes végű részekkel.
Legalaposabban úgy tisztíthatjuk meg a fogainkat, ha fogselymet veszünk igénybe. A kisebb mélyedésekbe még a legjobb fogkefe sem képes behatolni, és így a baktériumok szabadon megjelenhetnek.

 

Itt megtalálja a legjobb Szegedi fogorvosunkhttp://www.docplanner.hu/fogorvos/szeged

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr516172578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása