természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A jégárpa lehetséges szövődményei

2015. március 31. - fiatal anya

 

A jégárpa egy gyakori betegség, amely látszólag elmúlhat, majd többször is kialakulhat. A betegség a szemhéjon található kivezető csövek eldugulása miatt jön létre. Oka lehet acne, seborrhes dermatitis, a higiénia hiánya, por, lerakódás és krónikus gyulladás is. A mirigyek, amelyek a szemhéjra ürítik váladékukat, eldugulnak, ezáltal pangás jön létre. A jégárpa kívülről úgy néz ki, hogy a szemhéj duzzadt, piros és fájdalmas.

De nézzük meg, miért fontos vele szakorvoshoz fordulni!

Egyrészt azért, mert a jégárpa talaján krónikus gyulladás is lappanghat. A krónikus gyulladásokat okozhatja valamilyen rosszindulatú betegség is, tehát érdemes kivizsgáltatni magunkat.

A jégárpa, mint társbetegség is előfordul, leggyakrabban cukorbetegeknél kerül szóba. Ha valakinek jégárpája van, és családi halmozódás, vagy egyéb kockázati tényező fenn áll a diabetes terén, érdemes egy vércukorvizsgálatot is elvégeztetni.

A váladékot nem egy bakteriális fertőzés okozza, ellenben a szemárpával. Ezért is nem reagál a kenőcsökre, melyet vény nélkül is lehet kapni a gyógyszertárakban. A jégárpa akkor a legjobb, ha magától kifakad. Ha magától kifakad, az természetesen jó, mert talált utat, hogy kiürüljön a váladék. Viszont nem szabad hagyni sokáig pangani, mert elfertőződhet. Ha elfertőződik, akkor a fertőzés átterjedhet a szem különböző területeire, súlyos károkat okozva. Ha a jégárpa nem fakad ki, akkor a szemsebész kivágja, kikaparja.

Egyéb károkat „csak” a tünetekben tud okozni, főleg láz, és nagyfokú fájdalom fordulhat elő. Ebben az esetben is minél előbb orvoshoz kell fordulni.

Nem beszélve arról, hogy a tünetei, mint a duzzanat és a bőrpír, megnehezítik a pislogást, a látást is. Így akadályozhatnak a munkában, a vezetésben is.

Ha Önnek jégárpája van, minél előbb keresse fel a háziorvosát, nehogy ezektől a szövődményektől kelljen szenvednie, hiszen a  szemünk világára kell vigyázni a legjobban.




A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr367323228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása