természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A "túledzés" megelőzése

2015. január 24. - fiatal anya

 

 

Sajnos nagyon sok kezdő esik abba a hibába, hogy gyorsan szeretne nagyon jól kinézni, vagy nagyon sokat leadni.Ennek a célnak az elérése érdekében nagyon sokat edzenek (esetleg még koplalnak is), azonban sosem járnak sikerrel, nem véletlenül.



Győri sportorvos szakértőnk elmondta, hogy a szervezetünk próbál alkalmazkodni a környezetéhez, ha azt észleli, hogy éhezik, sokat mozog, nagy stressznek van kitéve, akkor az anabolikus építő folyamatok helyett, a katabolikus lebontók lépnek előtérbe. Ennek oka az, hogy a szervezet küzd a túlélésért, s akár saját sejtjeit (izom!) is felhasználja a cél érdekében.

 

A túledzés eredménye végül az lesz, hogy a kezdő sportoló nem fog mást látni, csak azt, hogy csökken a testizom tömege, ami rendkívül demotiválja, s abba fogja hagyni az edzést.

 

Mit okozhat a túledzés?

 

  • izomzat csökkenés

  • lelkesedés alábbhagyása (hamar feladják)

  • sérülések




Ez mind elkerülhető, ha tudatosan edzünk, lassú léptekkel haladunk. Nagyon hasznos, ha nem egyedül edzünk, hanem egy tapasztalt baráttal, ismerőssel, aki segíthet kialakítani egy edzéstervet, és motival, amikor feladná, lazítana.








A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr367106035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása