természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Mi okozhatja a dobhártya beszakadását

2015. január 22. - fiatal anya



A dobhártya átszakadása igen fájdalmas, ám sokszor nem tulajdonítanak neki mégsem elég figyelmet, s csak akkor fordulnak vele orvoshoz, amikor már nagyon fáj, vagy valamilyen szövődményképpen gennyes váladékozás indul meg.



Biztos sokan hallották már azt, hogy nem szabad hangosan zenét hallgatni, mert átszakad az ember dobhártyája. Ez technikailag teljesen lehetséges, azonban mégsem ez a vezető oka a dobhártya átszakadásának - árulta el pécsi fül-orr-gégész szakértőnk.




A dobhártya átszakadásának okai:

 

  • fültisztításkor (főleg fültisztító pálcikákkal való tisztítás esetén)

  • hirtelen légnyomásváltozás miatt

  • pofon/ ütés következtében

  • sportolás közben (pl: ha a labda nekicsapódik az arcnak)

  • robbanás

  • illetve zenehallgatás esetén akkor szokott felmerülni, amikor a halk zenét hirtelen felerősítik (a fokozatosan felerősített, vagy alapjáraton hangosan hallgatott zene dobhártya beszakadás nem, de halláskárosodást okozhat)




Mint minden betegségnél itt is a megelőzésnek van a legfontosabb szerepe, így ha tudjuk a kiváltó tényezőket, már szinte azt is tudjuk, hogyan lehet ellene védekezni.

 

Ma már kaphatóak olyan spray formátumú fültisztító készítmények, amikkel egyszerűen, sérülésmentesen el lehet távolítani a szennyeződéseket.

 

Repüléskor, vagy hegyekben való túrázáskor érdemes cukorkát szopogatni vagy gyakran vizet inni, akkor könnyen alkalmazkodni fog fülünk a változásokhoz.







A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr737097959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása