természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Bőrallergia vizsgálat

2014. szeptember 13. - fiatal anya

 

 

Allergiavizsgálat mindig indokolt, ha a beteg úgy érzékeli, hogy allergiának tűnő panaszai egyre inkább zavaróak és nem tudja mi váltja ki őket. Az allergiateszteknek az a céljuk, hogy az allergén pontos megállapítását követően hatékony terápiát, gyógykezelést alkalmazzanak, melynek köszönhetően megakadályozhatják a további allergiás tünetek kialakulását.

 

Az allergia vizsgálatokat, teszteket minden esetben az orvos indukálja.

 

 

Az egyik leggyakrabban alkalmazott bőrgyógyászati allergia vizsgálat, az epicután bőrteszt. A teszt lényege, hogy megállapítsa, melyik az az anyag, amely a bőrrel érintkezve allergiás reakciót vált ki.

 

Tesztelésre ma már nagyon sok (több ezer) allergént ismernek, ezért csak azokat próbálják ki, melyek a legnagyobb valószínűséggel váltanak ki reakciót. Annak eldöntésére, hogy melyek lehetnek a leginkább reakciót kiváltók.

 

Ilyen anyagok például a különböző kemikáliák, mosószerek, testápolók, krémek, tisztítószerek, sminkek, lakkok stb.

 

 

Az allergia vizsgálat

 

A beteg a hátának a bőre alá fecskendezik, vagy esetleg karcolják az allergéneket. A reakcióideje az allergéneknek eltérő lehet, így érdemes megnézni húszpercenként a teszt helyét. Előfordulhat, hogy bizonyos esetekben meg kell ismételni a vizsgálatokat. Erre főleg abban az esetben kerül sor, hogyha a teszt eredménye nem volt egyértelmű.

 

Azt, hogy melyik allergén az, amelyik reakciót vált ki a szervezetből, az általa keltett lokális gyulladás alapján állapítjuk meg.

 

A vizsgálat kb. fél órát vesz igénybe, ezt követően húsz perces megfigyelések következne.

 

Szövődmények, mellékhatások

 

A teszt során allergiás reakció léphet fel, illetve a szúrás helyén esetlen haematoma lesz észlelhető, mely 1-2 napon belül nyomtalanul eltűnik.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr916696025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása