természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A fájdalommentes fogorvosi kezelés lehetséges

2014. július 03. - fiatal anya

A foghúzást mindig helyi érzéstelenítéssel kell elvégezni felnőttek és gyerekek esetében egyaránt, továbbá ugyanígy járnak el más fogászati beavatkozások esetén is, mint például a gyökérkezelés és a sebészeti beavatkozásoknál is. Az érzéstelenítő szert injekcióval viszik a kezelni kívánt testrészbe, a lehető legközelebb a kritikus részekhez.

Pécsi fogorvosunk az articain származék alapú érzéstelenítőket tartja a legjobbaknak. Ezen szerek fájdalomcsillapító intenzitása többszörösen felülmúlja a hagyományos lidocain-alapú érzéstelenítőkét.A szervezetbe kerülve pár másodperc múlva hatni kezd, és néhány perc múlva éri el hatásának maximumát, majd két óra múlva ki is ürül a páciens szervezetéből. Jelenlegi ismereteink szerint allergia nem, csak keresztallergia létezik vele szemben. A helyi érzéstelenítőkben érszűkítők is vannak. A modernebb érzéstelenítők adrenalin helyett epinefrint tartalmaznak. Tulajdonképpen kimondható, hogy ezek a szerek fájdalommentes kezelést biztosítanak. Általában üvegpatronokban  tárolják őket, innen kerülnek a fecskendőkbe.



relax.jpg

A fájdalommentes kezelés nem csak a  betegnek kedvez, de a beavatkozást végző személynek is jobb ha tudja, hogy a betegnek nem fáj, amit csinál, illetve jobban tud koncentrálni a feladatára, ha nyugodt körülmények között dolgozhat. Így tehát a kezelés is biztonságosabb, hatékonyabb.

A fájdalom azonban nem csak a kezelés alatt jelentkezhet, sőt nagy része a kezelést követő napokban vagy hetekben keserítheti meg a kezelt beteg életét. Mit tehetünk, és milyen tevékenységek kerülése célszerű, hogy minimalizáljuk a kezelés utáni fájdalmakat?

 

A foghúzást követően néhány órával használjon egy pirula fájdalomcsillapítót, ezzel a beavatkozás során keletkezet sebfájdalmat elkerülheti.

A kezelést után közvetlenül kerülendő az öblögetés és a köpködés, mert könnyen fellazíthatja a betapadt sebet, ami ettől vérezni kezd.

Az érzéstelenítés hatásának elmúlásáig tilos az étkezés, mert komoly szájsérüléseket okozhat.Folyadákot nyugodtan fogyaszthatunk, de az alkohol, és így az alkoholos italok – a közhiedelemmel ellentétben – nemhogy megakadályozzák, de fokozhatják vagy megindíthatják a vérzést, ezért fogyasztásuk ellenjavalt.

A fogat érintő kezeléseket követő napokban fokozottan oda kell figyelni a szájhigiénére. Rendszeres, óvatos fogmosás, és szájfertőtlenítő szer használata is ajánlott.

Amennyiben gyulladt fogat kezeltek, előfordulhat, hogy a beteg belázasodik, ilyenkor nyugodtan használható a megszokott lázcsillapító.

A fentiek figyelembevételével a foghúzás és egyéb kezelések okozta hegek gyorsabban gyógyulnak, és ilyenkor a legkevesebb az esélye a gyulladásnak. Ugyanakkor még így is előfordulhat, hogy további problémák lépnek fel, vagy egy hét múlva sem tűnik el a fájdalom, ilyenkor újra orvoshoz kell fordulni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr326471393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása