természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A petevezeték átjárhatósági vizsgálat előkészületei

2015. február 21. - fiatal anya

 



A petevezeték átjárhatósági vizsgálat segít kideríteni, hogy hosszas próbálkozások esetén (ha már a férfi meddőséget kizárták) megfelelően funkcionál-e a petevezeték. A petevezeték egy összeköttetés a hasüreg és a méhüreg között. A petesejt ezen keresztül jut el a méhbe, s sok esetben már a petevezetékben megtörténik a megtermékenyítés. Ezt követően a megtermékenyített petesejt beágyazódik a méh nyálkahártyájába.

 

Sajnos, ha a petevezeték valamilyen oknál fogva nem átjárható, a megtermékenyítés sem tud bekövetkezni.



Milyen módszerek állnak rendelkezésünkre?



  • ultrahanggal végzett petevezeték átjárhatósági vizsgálat

  • röntgennek végzett vizsgálat

  • hiszteroszkópia

  • laparoszkópia



Az eljárások, s előkészületeik



Napjainkban leggyakrabban az ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálatot végzik először. Ennek az az oka, hogy nagyon rövid idő alatt kivitelezhető, s nem jár különösebb fájdalommal.

 

Abban az esetben, ha szövettani mintavételre is szükség van, laparoszkópos eljárást végeznek, ha viszont már diagnosztizált valamilyen rendellenesség, hiszteroszkópot javasolnak.

 

Az utóbbi kettő már megterhelő műtéti beavatkozás, de inkább az utógondozás, az operációt követő pihenésen van a hangsúly.








A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr937195857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása