természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Általános egészségügyi tanácsadás

2015. január 25. - fiatal anya



Egy két éve készült kutatásból kiderült, hogy a felnőtt magyar lakosság többsége még nem volt semmilyen egészségügyi szűrővizsgálaton. Ez egészen elképesztő, de ha megnézzük az általános egészségügyi állapotokról tanúskodó statisztikákat, már cseppet sem olyan meglepő. Vajon hol hibázik az egészségügy? Vagy a hiba a “fogyasztókban” van?



Szegedi háziorvos szakértőnk szerint a probléma már gyermekkorban elkezdődik. Kisgyermekként, korán csalódni az egészségügyben, ez talán az alapja annak, hogy az emberek bizalmatlanok. Sajnos be kell vallani, sok orvos, egészségügyi dolgozó hiszi azt, hogy a diploma mellé egyből kijár a tisztelet és a bizalom is, pedig nem. Azt ki kell érdemelni. A betegeknél is.



Az egészségügyi tanácsadás célja az, hogy a “beteg”, akkor is látogassa meg doktorát, amikor semmi baja nicsen, prevenció céljából. A prevenció megelőzést jelent.

 

Ilyen tanácsadásokon az orvos, a részletes családi anamnézis áttanulmányozása után, szűrővizsgálatokra küldi páciensét, életmód tanácsokat ad, meglévő krónikus betegségének kezelésében segédkezik stb., mindezt azért, hogy az élete kényelmesebb, egészségesebb, hosszabb és élvezhetőbb legyen .

 

Áltános egészségügyi tanácsadás ugyanúgy jár az időseknek, mint a fiataloknak, gyerekeknek. Sok esetben, ha valamilyen speciális témával, betegséggel kapcsolatban kell döntést hozni, gyakran kérik kis az adott szakterületek képviselőinek véleményét, pl: dietetikus véleménye egy cukorbeteg diétájával kapcsolatosan.



Nem szabad elfeledkeznünk a mozgásról sem. Gyógytornászok, manuálterapeuták segíthetnek a páciensnek céljai elérésben. Ezeket a célokat kell megbeszélni a háziorvossal, hogy tudjon segíteni megvalósítani őket. Azonban ehhez bizalomra és megfelelő kommunikációra van szükség.





A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr287108921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása