természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Futás közbeni hasi fájdalom kezelése

2015. január 24. - fiatal anya



A legtöbb kezdő futó az első pár kör után azonnal visszaretten, amikor megérzi azt a bizonyos szúró fájdalmat a lengőbordák tájékán. Bizonyára sokan megtapasztalták már ezt, nagyjából mindenki, aki valaha is futott életében, azonban mégis vannak akik folytatják, ez a garancia arra, hogy van megoldás, s lehet élvezni a futást fájdalom nélkül is.



A szúró fájdalomnak alapvetően két oka van- mondja győri sportorvos szakértőnk.





Az egyik ok, a hirtelen fellépő túlterheltség.

 

Kezdő futók örökös hibája, hogy hirtelen szeretnének sokat, gyorsan lefutni. Ezt a szervezet nem tudja követni, a lépnek hirtelen sok vért kell az izomszöveteknek biztosítania, ami ezért “összeugrik”, s ez görcsös, szúró fájdalommal jár.

 

A megoldás ebben az esetben az, ha megfelelően bemelegít futás előtt. Végezzen el pár ugrálóköteles gyakorlatot, fusson helyben, vagy guggoljon, a lényeg, hogy ne érje váratatlanul a szervezetet a megterhelés. Nagyon fontos ezek mellet fokozatosan növelni a távokat. Alkalmanként kb 3 alkalmanként 1-2 kilométerrel. A fokozatos távolságnövelés megkönnyíti a szervezet számára az adaptációt, s élvezni a fogja a futást.




A másik nagyon gyakori oka a szúró fájdalomnak, a belek túlfeszülése.



Sokan nem tudják, hogy most sportolás előtt vagy után egyenek, illetve hogy mennyit. Általában azok szoktak pórul járni, akik az esti vacsorát szeretnék lemozogni, azonban ilyenkor már beindul az emésztés, a szervezet nem szeretne az edzésre koncentrálni.

 

Mit lehet tenni?



Ha nagyon éhes, edzés előtt egy órával egyen magvakat, pl: diót, mandulát, mogyorót, de semmi képpen ne többet, mert nem fogja jól érezni magát!

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr717106049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása