természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A pozitív pszichológia terápiás módszerei

2014. november 29. - fiatal anya

 

 

A pozitív pszichológia egy viszonylag új irányzat a pszichológiában, mely azt kutatja, hogyan  lehet az életet még teljesebbé, boldogabbá tenni. A pozitív pszichológia, a hagyományos pszichológiai módszereket támogatva dolgozik.

 

A pozitív pszichológiát főleg a humanista irányelvet követő tudósok propagálják, s alakítják.

 

Szegedi pszichológus szakértőnk elmondta, hogy az alkalmazási módszerek függnek attól, hogy milyen területen alkalmazzák.

 

Hol alkalmazható?

 

  • sportban

  • oktatásban

  • munkahelyeken




Sport

 

A pozitív pszichológia fő célja ezen a területen, hogy a gyerekek, felnőttek megtanulják élvezni a mozgást, s boldogságot találjanak benne. A fő hangsúly a sport tevékenységgel való első benyomás kellemes megélésén van.

 

Oktatás

 

A pozitív pszichológia abszolút ellenzi a gyermekek leszidását, mert szerintük az visszaveti a gyermeket a tanulásban, s pont az ellenkező hatást érik el vele az oktatók. Egy amerikai tanulmány szerint a dicséret van a gyerekek teljesítményére a legjobb hatással.

 

Munkahely

 

A pozitív pszichológiát alkalmazva a dolgozók képesek többet kihozni magukból, s ha csapatban dolgoznak, s támogatják egymást, akkor ez a javuló tendencia hosszú távon is működni fog.






A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr966943833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása