természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Bőrápolás ősszel

2014. október 25. - fiatal anya

 

Bizonyára mindenkinek ismerős érzés az ősz közeledtével, hogy szája kicserepesedik, bőre húzódik száraz és akár érdes, sebes is lesz, ha nem vigyáz rá. Az évszakokkal együtt nekünk is változnunk, adaptálódnunk kell, különben  (legelőször) bőrünk látja kárát.

 

Az egyik legfontosabb bőrápolással kapcsolatos teendő, amit ősszel meg kell ejteni, az a szűrővizsgálat. Ekkor már a nap nem olyan erős, viszont még látszódik, hogy milyen “károk” estek egy-egy napozás, nyaralás alkalmával. Ez különösen fontos azok számára, akik skandináv bőrtípusúak, azaz alapvetően nagyon fehér (szinte sápadt) színű a bőrük, s nagyobb anyajegyeik vannak, esetleg szeplősek.

 

A másik nagyon fontos teendő, a folyamatos hidratálás. Mint, fent említettük a hideg, erős széltől bőrünk húzódik, szárad, s ki is sebesedhez. Ehhez az állapothoz nem kell fél napon át az 120km/órás szélben állni, bőven elegendő az a 10-15 perc is amíg az ember a buszra vár. Abban az esetben, ha reggel, s este (esetleg munkából való indulás előtt) bekrémezzük kezünket, arcunkat, védelmet nyújtunk bőrünknek a hideg szél elől.

 

Azoknak, akiknek eleve szárazabb a bőrük, zsírosabb, sűrűbb krém javasolt. Akiknek jó szárazságtűrő bőrük van, azok vizes alapú, hamar beszívódó krémek a legmegfelelőbbek.

 

Székesfehérvári bőrgyógyász szakértőnk elárulta, hogy a hámlasztást kifejezetten előnyös őszi időszakban végezni, mert ekkor már nem kell tartani a káros, erős UV sugárzástól. Ebben az időszakban megszabadulhatunk bőrünk legfelső, hámló rétegétől, azonban óvatosnak kell lenni, s utána arckrém használata mindenképpen javasolt.



Krémekkel kapcsolatban vissza kell térni még arra, hogy nagyon előnyös bőrünknek, ha vitaminokkal dúsított készítményeket használunk.

 

Sokan azt gondolják, hogy elég, ha csak az arcukat és a kezüket kenik be, mert javarészt ezek a területek nem szélvédettek. Sajnos azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy főként a lábakon, de akár a törzsünk lévő bőr is kiszáradhat. Ezért mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy testápolók használatát is alkalmazzák.



A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr286833143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása