természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Otthoni arcpakolás

2014. július 08. - fiatal anya

Az otthoni pakolás nagy előnyeihez tartozik, hogy tudjuk, miből van, hiszen mi készítjük, s így biztosak lehetünk benne, hogy egészséges, természetes termeket helyezünk arcunkra.  Budapesti bőrgyógyász kollégánk  azonban fontosnak tartja megjegyezni, hogy az általunk kreált arcpakolás készítésénél különösen figyeljünk oda a higiéniára.

A hatás érdekében fontos, hogy legyen időnk elkészíteni, s legyen ideje a pakolásnak rajtunk lenni.  Ne készítsünk arcpakolást, ha nincsen időnk rendesen megcsinálni, illetve kivárni a hatást. A pakolás felhelyezése után relaxáljunk, lazuljunk el. Arcpakolással egybekötött zenehallgatás igen nyugtatólag, frissítőleg hathat. Fontos, hogy figyeljünk az időre. A pakolás minimum 20, maximum 30 percig legyen arcunkon.  Ennyi időt sose sajnáljunk magunkra!

Íme, néhány egyszerű, otthon is könnyen elkészíthető recept:

 

Túrópakolás

Három evőkanál túrót keverjünk el egy egész citrom frissen facsart levével. Jól keverjük össze őket, majd adjunk hozzá egy teáskanálnyi mézet. Ezen végtelenül egyszerű pakolás összehúzza a pórusokat, serkenti a vérkeringést, hidratál, frissít. Esti bulizás vagy hosszú munkanap után kiváló a szem alatti táskák eltűntetésére.

Lisztpakolásarcpakolás.jpeg

A pakolást állítólag még az ősi Egyiptomban élt asszonyok találtál fel. A legenda szerint Cleopatra minden áron meg akarta tudni az asszonyok titkát, hogy a rengeteg munka mellett, hogy lehet, hogy mégis szép bőrük marad, de állítólag sosem tudta meg. Azonban ő a tej-re gyanakodott, se ezért kezdett kecsketejes fürdőket venni.

A liszt jótékony tulajdonságainak hála, a pakolás fokozza az anyagcserét, E- illetve B-vitaminokban gazdag, továbbá segíti a bőr regenerálódását.

Ez a hihetetlenül egyszerű pakolás bármely bőrtípusra tökéletes, s kortól, nemtől függetlenül használhatja bárki.

Elkészítéséhez nincs is szükség másra, mint 3 evőkanál teljes kiőrlésű lisztre, és annyi vízre, amennyi ezt felveszi. A liszthez lassan, folyamatosan kevergetve kell hozzáadni a szobahőmérsékletű vizet, s amikor látjuk, hogy már kenhető masszává alakult, kész így vagyunk

.

Paradicsompakolás

Különösen zsíros bőrtípusú emberek megoldása lehet a paradicsompakolás. Frissíti, vitalizálja a bőrt… kell ennél több? Az elkészítése igen egyszerű. Átszűr paradicsomléhez annyi lisztet kell adni, amíg az állaga krémjellegű nem lesz. A paradicsom gyógyír a mitesszerekre, gyulladáscsökkentő és ránctalanító hatással is bír. A bőrt mattosítja és üdévé, fiatalossá teszi. Heti kétszeri használatával megelőzhetőek a pattanások, tág pórusok.

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr456486027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása