természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A halláskárosodás kezelése

2014. október 31. - fiatal anya

 

A halláskárosodásnak 3 különböző formáját különítjük el.

 

·         vezetéses

 

·         idegi jellegű

 

·         kombinált

 

A vezetéses halláscsökkenést okozhatja a megnagyobbodott mandula, sorozatos középfülgyulladás, gennyes középfülgyulladás, minden betegség, amely a hangvezető rendszert károsítja. Felnőtteknél gyakori ok a felszaporodó fülzsír, amely eltömíti a hallójáratot. Másik meghatározó betegség, a kengyel csontosodása az ovális ablakra.

 

Idegi eredetű halláskárosodás esetén a csiga és a belőle kiinduló hallóideg eltéréseire gondolunk. Fertőzés, gyógyszerhatás okozhatja.

 

Logikusan a tünete a halláscsökkenés. Mindenféleképpen vizsgáltassuk meg egy fül-orr-gégésszel a hallójáratunkat. Részletes vizsgálatok alapján kiderül a betegség milyensége.

 

Ha fülzsírdugó okozta a megbetegedést, egy egyszerű azonnal elvégezhető gyors beavatkozást csinálnak. Mi csak azt mondjuk, kimossák a fülünket, eltávolítják a felesleges zsírt.

 

Ha az orrmandula megnagyobbodása váltotta ki a halláscsökkenést, sebészi úton eltávolítják azt.

 

Vezetéses halláskárosodás kezelése általában műtéti úton ér véget.

 

Idegi eredetűnél pedig a kiváltó okot keresik meg minél előbb. Győri fül-orr-gégész szakorvos kollégánk elmondta, hogy ha elégtelen keringés miatt áll fenn a tünet, akkor a keringést próbálják meg javítani. Vagy még vitaminokat is adhatnak, ha vitaminhiány okozta.

ok3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr756853113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása