természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Hogyan előzd meg az ízületi túlterhelést?

2014. október 27. - fiatal anya



A gond nélküli mozgáshoz szükséges az izmok, ízületek és a csontok védelme. Nagyon sokan járnak köztünk, akik akár csak az egyik hibájával élnek. Az ízületi megbetegedések nem csak kellemetlenek és fájdalmasak, hanem megkeseríthetik a mindennapokat is.

 

Leggyakoribb megbetegedések;

 

·         ízületi kopás

·         ízületi gyulladás

 

A betegségek kialakulhatnak baleset következtében, genetikai okok miatt, vagy a túlterheltség miatt. Túlterhelhetjük az ízületeinket tartós fizikai munka miatt, vagy túlzott sport miatt. Egyoldalú, folyamatos megterhelés is közrejátszhat. Ha sportolás előtt nem megfelelő a bemelegítés. A túlterhelés rontja az ízületek vérellátását, és ez által, nem termelődik elég ízületi nedv. Az ízületi porcok nedv nélkül nem jut elég tápanyaghoz, így hamar ledörzsölődhet mozgás során. Fájdalmassá válik minden irányú mozgás.

Mint minden betegségnél, a legfontosabb a megelőzés.

 

Sportorvos szakértőnk elmondta, hogy éjszaka egészségesebb, ha laposan fekszünk, ne legyen a matrac se túl kemény, se túl puha.

Ha a túlterhelés valamilyen traumás megbetegedést okoz, a legfőbb teendő a sérült végtag nyugalomba helyezése.

 

Mint már említettük, a bemelegítés fontos momentuma az edzésnek. Be kell járatni az ízületeket a későbbi mozgáshoz, hogy ne történjen semmi gond.

 

A megelőzéshez hozzá tartozik a megfelelő tápanyagbevitel, a helyes táplálkozás, amellyel biztosítjuk a kellő vitaminmennyiséget a helyes működéshez.

Ma már rengetek kiegészítő vitamint lehet kapni a gyógyszertárakban, amik megőrik a porcok, ízületek épségét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr666839345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása