természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Oltás a méhnyakrák ellen

2014. szeptember 08. - fiatal anya

 

Az úgynevezett HPV vírusok rákkeltő hatásuk miatt igen veszélyesek a méhnyakrák kialakulását  illetően. Éppen ezért a méhnyakrák elleni védőoltás ezek ellen a  vírusok ellen  van. Azonban nem szabad  abbahagyni a szűrővizsgálatokat az oltás után sem, hiszen vannak ritkább, vagy akár ismeretlen vírustörzsek is, amelyek  rákot okozhatnak.

 

Minden aktív szexuális  életet élő nőnek célszerű beoltatnia magát., hiszen a HPV vírus rendkívül könnyen terjed. Az aktív szexuális életet élő lányok édesanyjának is  célszerű az oltást beadatni, hiszen  közvetve ő is veszélyeztetetté válik. Győri nőgyógyász szakorvosunk szerint  érdemes kikérnie háziorvosa véleményét arról, hogy kell e Önnek HPV-oltás.

 

Az oltás lényege, hogy védelmet nyújt a méhnyakrákot  okozó HPV vírusok legveszélyesebb fajtáival szemben.  Ezek a vírusok okozzák a méhnyakrákos megbetegedések  több mint kétharmadát! Maga az oltás ugyanannyira  kockázatot, mint az összes többi oltás, azaz nagyjából veszélytelen,  oltás nélkül pedig  a személy ki van téve a  HPV vírusok okozta rákos megbetegedés kockázatának, ami igen magas. A védőoltást évekig tesztelték, és sikerült néhány mellékhatást azonosítaniuk a kutatóknak.  Alapvetően a leggyakoribbak a helyi tünetek, mint minden egyéb védőoltásnál is, például kipirosodott, megduzzadt bőr az oltás helyén, ez azonban hamar elmúlik.

 

Háziorvos amegfelelő tájékoztatást tud adni az oltás menetéről és egyéb részleteiről.  Az oltás nagyon egyszerűen történik, kéthavonta, összesen három alkalmat vesz igénybe, és karba adott injekció formájában kerül bevitelre.

 

Az oltás kritikája.

 

Sokan azzal érvelnek, hogy pusztán amiatt, hogy az USA-ban a méhnyakrákos nők hetven százaléka HPV fertőzött, még jelenti feltétlenül azt, hogy ez a vírus okozza a méhnyakrákot., illetve hogy néhány törzs elleni védőoltás megóvná a  nőket a méhnyakrák kialakulásától.  Ezt bizonyos kutatások (FUTURE I. és II:) alátámasztani látszanak.

Érdekessé az is, hogy az USA-ban köztelező jelleggel kislányok kapják meg a védőoltást, ugyanakkor szakértők szerint a védőoltás csak körülbelül öt éven keresztül véd, míg a méhnyakrák kockázata 30-40 éves korban a legmeghatározóbb. Kutatások azt is kimutatták, hogy bizonyos esetekben, amikor az illető már eleve HPV fertőzött volt, a méhnyakrák kockázatát csupán növelte a védőoltás. japán kutatók a méhnyakrák elleni védelem legjobb eszközének a szervezet megfelelő D-vitamin ellátottságát találták.





A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr646681909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása