természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Az egészségügy szuperhőse

2014. augusztus 31. - fiatal anya

 

Az első orvos, akivel mindenki találkozik, a háziorvos, ezért nagyon fontos az első benyomás, mert az meghatározza a későbbiekben a többi orvoshoz való hozzáállást. Ahhoz, hogy megfelelő legyen az orvosi-egészségügyi ellátás, mindenekelőtt kiterjedt, megfelelő kommunikáció szükséges, mind a beteg, mind az orvos részéről.

 

Ma már az orvosképzés szerves részér képezi, az hogy megtanítsák az ifjú medikusoknak és medikáknak, hogy hogyan is kell a betegekkel kommunikálni. A rengeteg szakorvosi specializáció közül, talán a háziorvosi az, amelynél ez különösen nagy szükség van erre. Az orvosnak a beteggel való találkozás minden percében tisztelettel kell lennie, s nem szabad elfelejtenie, hogy a beteg egy nagyon kiszolgáltatott helyzetben van. A beteg részéről azonban bizalom és együttműködés szükségeltetik az orvos iránt, máskülönben nem tudnak együtt dolgozni, s ez mindkettejük számára hátrányos.

 

Ma már, a fejlődő világunkban kapcsolatba léphetünk az interneten is az orvosokkal, s tanácsokat kérhetünk tőlük problémáink megoldásában. Ez igen hasznos, hiszen az orvos egyszerre több beteg segítségére is lehet, a beteg pedig sok időt takarít meg. Pécsi háziorvos szakértőnk azonban felhívja a figyelmét a kedves betegeknek, hogy ez koránt sem teljes körű orvosi szolgáltatás, s ha problémájuk komolyabb, forduljanak ténylegesen orvoshoz, mert látatlanul nagyon nehéz diagnosztizálni.

 

A háziorvosok egyik fő feladata, hogy megmutassák, bebizonyítsák a betegnek, hogy bízhatnak benne, hiszen a beteg fél, s kiszolgáltatott helyzetében, ekkor nem kevesebbet, mint az egészségét helyezi az orvos kezébe. Az megfelelő orvos-beteg kapcsolat talán egyik orvosi ágazatban sem olyan fontos, mint a házi orvoslás területén.

 

Szerencsére ma már nagyon sok fejlett diagnosztikai eszköz áll az orvosok rendelkezésére, így sokkal hamarabb és pontosabban meg tudják állapítani a problémát, mint eddig bármikor. Ez segített az orvos beteg kapcsolatnak. Az azonban már sokkal kevésbé, amikor az orvos csak a készülékekre hagyatkozik, s a beteget meg sem érintve küldi el inkább röntgenfelvétel készítésére.

 

A háziorvos nem csak a felnőttek vagy a kisgyermekek ellátásában veszi ki a részét, hanem a szülész-nőgyógyásszal és a védőnővel karöltve, a kismamák, várandós hölgyek kezelésében is. Nagyon jó, ha a terhesség idejére, már kialakul egy bizalmi viszony, így mindenki számára izgalmas, és élvezetes, örömteli lesz ez az időszak.

 

A kisgyermekeket érdemes először úgy megismertetni a háziorvosukkal, hogy még nem betegek, így nem az lesz az első élményük róluk, hogy valamilyen fájdalmat okoztak. A kötelező oltások során is sokkal jobb magatartást tanúsítottak azok a gyermekek, akik már az oltás előtt megismerték a doktor nénit/ doktor bácsit.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr446653429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása