természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Otthoni praktikák a gyerekek ellenállóképességének megerősítésére a fertőzésekkel szemben

2014. június 18. - fiatal anya

A gyerekek sok ártalmas mikrobával kerülnek kapcsolatba nap, mint nap. A csempe a fürdőkben, az asztalok az iskolában, a játszópajtások mosdatlan kezei, mindezek kóros állapotok előidézői lehetnek, amelyek redukálják az ifjak ellenállóképességét – állítja győri gyermekorvos specialistánk.

 

A csöppségeknek szükségük van a nevelőikre az ártalmas organizmusok elleni harcban, amelyek megbetegíthetik őket.

A továbbiakban számos útmutatást nyújtunk a gyermek védekezőképességének megerősítéséhez.

 

Szabályos étkezés

A C vitamin nagyban hozzájárul az antitestek létrejöttében, a béta-karotin viszont a sejtek képződésében, amelyek küzdenek a testünket ostromló fertőzésekkel. Unszolja porontyát, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt egyen. Készíts neki természetes, C vitaminban bővelkedő üdítőket, például narancsból, eperből és málnából, elegyítsed répával és spenóttal, béta-karotinban gazdag zöldségekkel.

 

Testmozgás

Győri gyermekorvos szakértőnk javasolja, hogy a gyermek naponta mozogjon, ugyanis ez hozzájárul az immunsejtek fokozott képződéséhez.

 

Stressz csökkentés

Kísérelje meg redukálni a stressz szintjét: nem könnyű elhinni, de a kicsik komoly stresszt élhetnek át az iskola és barátok miatt.

A stressz lényegesen károsíthatja a védekező rendszert, kitéve a gyermeket megannyi fertőzésnek. A testmozgás és a pihenés segítenek legyőzni a stresszt.

 

Pihentető alvás

Győri gyermekorvos kollégánk szerint, egy kellően jó, pihentető alvás nagyon kedvező hatással lehet az immunrendszer működésére: az apró gyermekeknek a napi 14-15 óra alukálás ideális, az iskolás lurkónak is minimum 12-13 óra szundi ajánlott. A létrehozott tervünk kivitelezésének hatékonysága érdekében, ki kell hagyni a csemeték étrendjéből a koffeint és be kell tartani a lefekvési órát.

Az egészséges gyermek életvidám gyermek. Amennyiben betartja a leírt tanácsokat, gyermeke edzettebbé válik, mint valaha.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr506376255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása