természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

Fogfájás - Mit tehetünk mielőtt orvoshoz fordulnánk?

2014. június 04. - fiatal anya

Székesfehérvári fogorvosunk elmondta, hogy a fogfájásnak többfajta változata is van: enyhe fájástól az elviselhetetlen, lüktető fájdalomig terjedhet a fogakban. Előidézheti fogszuvasodás, fertőzés, fogrepedés, az íny gyulladása, laza fogtömések vagy az állkapocs ízületeinek megbetegedése.

 

fogcikk.jpgSzékesfehérvári fogorvosszakértőnk szerint szerint a só és bors keveréke nagy segítséget nyújt, ha a fogak érzékenyek.Össze kell kevernünk egyenlő mennyiségű sót és borsot néhány csepp vízzel, hogy krémet kapjunk. Kenjük ezt a fájó fogra és hagyjuk rajta néhány percig. Minden nap ismételjük meg ezt több napon keresztül.

 

Székesfehérvári fogorvosunk véleménye szerint a fokhagyma antibiotikus és más gyógyhatásainak miatt hatékonyan képes lelassítani a baktériumok tevékenységeit. Keverjünk össze egy összepréselt fokhagymagerezdet egy kevés konyhasóval vagy fekete sóval, és tegyük közvetlenül a fogra a fájdalom csillapításának okán.  Ehelyett meg is ehetünk egy-két gerezd fokhagymát is a gyors megkönnyebbülés miatt. Néhány napig szükséges ezt megismételni.

 

 

 

A szegfűszeg az egyik legjobb otthoni “gyógyszer” fogfájás kezelésére. A gyulladáscsökkentő, antibakteriális, és érzéstelenítő hatásai segítségével csökkenthető a gyulladás és csillapítható a fájdalom is.

Meg kell őrölni  két szegfűszeget és hozzá kell keverni egy kevés olívaolajat, vagy bármilyen növényi olajat. A keveréket a fájó fogra kell helyezni.

Szegfűszegolajba márthatunk egy vattapamacsot és bedörzsölhetjük vele a fájó fogat. Ehelyett fél pohár vízbe is tehetünk pár csepp szegfűszegolajat, majd öblögethetünk vele.

 

A hagymában fertőtlenítő és antimikrobiális hatóanyagok találhatóak, amelyek megszüntetik a gyulladást okozó baktériumokat és csillapítják a fogfájást

 

A fogfájás első megjelenésekor rágjunk nyers hagymát néhány percig a fájdalom csillapítása miatt.

Ha ényelmetlen a rágás, ehelyett egy kis darab hagymát a fogra vagy az ínyre is tehetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr106279174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása