természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A fogfelépítés módszerei

2014. november 26. - fiatal anya

 

Sajnos Magyarországon elég rosszak a fogak állapotai az átlag népesség körében, s vannak helyzetek, amikor már csak a fog felépítésével lehet megmenteni a fogat. Ennek különféle technikái és módjai vannak, azt azonban nagyon fontos megjegyezni, hogy a megelőzés mindennél fontosabb. Nem csak magunkat kíméljük meg ilyenkor a fölösleges fájdalmaktól, hanem pénztárcánkat is a nem kevés kiadásoktól.

 

Milyen esetekben van szükség fogfelépítésre?

 

  • letörött fog

  • erősen szuvasodott fog

  • olyan fog, melynek már csak a gyökere van meg

 

A lényeg, hogy minden esetben próbáljuk megmenteni a saját fogat a kihúzástól.



Az eljárás menete

 

Szombathelyi fogorvos kollégánk elmondta, hogy az első lépés minden esetben a fogak állapotainak általános felmérése. A felmérésből fényderül arról, hogy van e szükség ínyműtétre, vagy anelkül is elérhető a fogfelszín.

 

A fogfelépítés hosszú időt és precíz fogorvosi munkát igényel, ezért sokan nem vállalják, hanem inkább kihúzzák az érintett fogat. Sajnos azonban ha ez megtörténik, akkor a rágásnak a folyamata is változik, ami a későbbiekben komolya problémákat is okozhat.

 

A fog szövetének helyettesítésére nagy keménységű termékekkel dolgoznak, melyet speciális ragasztóval illesztenek össze.

 

Előnye

 

  • megmarad a fogsor, fogak eredeti szerkezete

  • esztétikus

  • rágás könnyebbé, hatékonyabbá válik

  • szájszervi betegségek megelőzése





A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr756936303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása