természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A fogfehérítés biztonságos a fogaimra nézve?

2014. szeptember 19. - fiatal anya



Biztosan sokuknak megfordult már a fejében az, hogy valamilyen módon szükséges lenne a fogaik fehérítése. Az első ok, amiért aztán ez a terv végül meghiúsul, az a fogászati fogfehérítések ára. Ezt követően elkezdődik a harc, az otthoni fogfehérítés, különféle készítményekkel, melyek sok embernek használnak, azonban vannak, akiknek sajnos nem, mert genetikailag sötétebbek a fogaik társukénál. Ebben az esetben az egyetlen megoldás, a fogorvos által nyújtott fehérítő kezelés. Ha az elhatározás és a spórolt összeg is mind megvan a beavatkozáshoz, már csak egy kérdés merül fel: Mennyire biztonságos ez a terápia fogaim számára?

 

Szinte mondhatnánk, hogy „ahány ház, annyi szokás”, hiszen a rendelőben végzett fehérítő kezeléseknek is többféle módja van. A mostani esetben azonban, az egyik leggyakrabban alkalmazott fehérítő kezelésről fogunk nyilatkozni.



A fehérítő terápia

 

Első lépésként az orvos készít egy alginát, illetve egy gipszminta lenyomatot, melyből a fogtechnikai laboratóriumban készítenek egy speciális fogvédőt. A kezelés során a fogvédőbe fehérítő zselét nyomnak, s ezt kell majd minden fogmosás után, este lefekvés előtt a fogára ráhúznia. Nagyon fontos, hogy sose alkalmazza egyszerre mindkettő fogívén, hanem első nap pl. csak az alsó fogíven, a következő nap csak a felső fogíven, így váltogatva egészen három héten át.



Szintén nagyon népszerű az a kezelés, melyet fogorvosi rendelőben végeznek, s mely során, a fentebb említett technikával készített zselés fogvédőt alkalmazzák, azzal a különbséggel, hogy a fogívet meg is világítják. Ebben az esetben az íny védelmét a zselé maga látja el, így teljesen biztonságos, s a páciens kedvétől, pénztárcájától függ csak, hogy milyen rendszerességgel kívánja megismételni a kezelést.

 

Jó hír, hogy egyik beavatkozás sem jár fog-ínykárosító hatással, azonban a terápiát követően fokozottan oda kell figyelni, hogy milyen ételeket, italokat fogyaszt, s nem szabad elhanyagolni a rendszeres, teljes körű fogápolást sem.

 

Kerülendő ételek, italok, egyebek: bor, kávé, cékla, dohányzás.

 

 






A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr646713613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása