természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A legnépszerűbb fogamzásgátlási módszerek

2014. szeptember 17. - fiatal anya

 

A szexualitás teljesen természetes módon mindennapjaink részévé vált. Ezzel a ténnyel együtt a fogamzásgátló módszerek száma is megnövekedett a nem kívánatos reprodukció csökkentése céljából.

Nézzünk néhányat a leggyakrabban alkalmazottak közül:

1.Gumióvszer

Az esetek 99%-ban véd a teherbeeséstől, de egyes statisztikák szerint a nők 10 százaléka mégis teherbe esik. A kondom egy igazán egyszerűen használható módszer (megakadályozza az ondó bejutását a hüvelybe), amely ráadásul véd az esetleges nemi betegségektől is minket. Ezen kívül könnyen is beszerezhető, használata esetén számolni kell a ritkán, de előforduló allergiára is.

2. Tabletta

Manapság ezt tartják a legbiztosabb módszernek, annak ellenére, hogy a folyamatos hormonterhelés, ami a szervezetet éri, rendkívül veszélyes. Hiszen egyes betegségek (trombózis, májelégtelenség) okaivá is válhat. Maga a gyógyszernek több fajtája is van (egyfázisú, kétfázisú), az orvos választja ki körültekintő vizsgálat után a nekünk megfelelőt. Hatékonyságával szemben, ez a módszer nem véd a nemi betegségektől.

3. Méhen belüli fogamzásgátló eszközök (pl.: spirál)

Különféle alakú műanyag hurkok, amelyek folyamatosan bocsájtanak ki egy minimális mennyiségű hormont. Ezt a módszert általában a már többgyermekes anyák választják, vagy a 35 év feletti nők, akik nem szeretnének több gyermeket. Felhelyezését a nőgyógyász végzi.

4. Pesszárium

Egy igazán körülményes eszköz, hiszen a közösülés előtt 20 perccel kell felhelyezni a méhszájra. Ajánlott bevonni spermicid anyaggal is, a nagyobb hatásfok érdekében. Viszonylag biztonságos eszköz (bár ez sem 100%-osan véd), 2 évente ajánlják a cseréjét.

5. Hüvelykúp

Szinte a legkönnyebben alkalmazható módszer, hiszen ez egy hüvelyben feloldódó spermicid anyagot tartalmazó kút. Felhelyezése nem bonyolult, ki kell várni a fajtától függő hatásidőt. Egyedüli alkalmazásként nem ajánlják, inkább kombináltan.

 

Ezek voltak a legnépszerűbb fogamzásgátlási módszerek, de megemlítendő még a hüvelygyűrű, naptár módszer, és az injekció is.

Fontos, hogy a közösülés alkalmával a párok megbeszéljék, milyen módszert választanak. Hiszen mindenkinek más a kényelmes és más igényei is vannak. A mai világban kevésbé számítanak ezek a dolgok tabu témának, sőt, a fiatalság érdekében minél többet kell beszélni a nemi érintkezés esetleges következményeiről is.

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr606707495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása