természetes gyógymódok

természetes gyógymódok

A fogorvosi implantátumok fajtái

2014. augusztus 21. - fiatal anya



Mivel napjainkban az egészséges fogak a gazdagság, fiatalság jelképei váltak, így státusz szimbólummá lett, s egyre többen költenek fogaik ápolására, rendbetételére. A fogászati implantátumokat kb. 50 éve alkalmazzák a fogorvosok. Az implantátumok egészen pontosan egy műanyag foggyökér, melyet az állcsonthoz illesztenek műtéti úton. Az eljárást főleg akkor javasolják, amikor a beavatkozás helye mellett a két szomszédos fog teljesen ép, egészséges, így csiszolásukra nincsen szükség. Az implantátumok előnye, hogy protézisek számra is jó tartást tesznek lehetővé, ebből kifolyólag már foggal nem rendelkező beteg esetében is igen hasznosak.

 

Az implantátumok igen hasznosak, hiszen segítségükkel a harapás könnyebbé, biztonságosabbá válik, s azt az érzést kelti, mintha eredeti fogait használná a beteg. A páciensek a beültetést követően igen jó véleménnyel voltak a kezeléssel kapcsolatban, s főleg azok évezték, értékelték igazán a beavatkozást, akik már elveszítették fogaik többségét. A páciensek azonban nem csak a funkcionális, hanem az esztétikai előnyöket is ki szokták emelni. Megesik, hogy jobban örülnek annak, hogy fogsoruk szép, és ép, minthogy tudnak rágni.

 

Az implantátumok anyaga természetesen teljes mértékben szövetbarát, hipoallergén, azonban a csavar része, mellyel az állkapocshoz rögzítik, titánból készül. Ez teszi lehetővé, hogy erős, s biztonságos legyen az összeköttetés az állkapoccsal.

 

A beavatkozás



A kezelés során, első lépésben készítenek egy panoráma röntgent az alsó és a felső állkapocsról. Ezt követően az orvos elkészít egy menetrendet, kezelési tervet a pácienssel. A beavatkozás során az érzéstelenítés után, bemetszést ejtenek az ínybe, majd mikor az állcsont felszíne szabaddá válik kialakítják az implantátum helyét a csontban. A következő lépés a csavar behelyezése az előbb kialakított helyre, majd a titán csavar felett összevarrják az ínyt. Az implantátumok behelyezése egyenként kb. 20 percet szokott igény bevenni, így egy beavatkozás ideje attól függ, hogy hány implantátum beültetésre fog sor kerülni. A terápiát követően foghúzás utáni fájdalomhoz hasonló érzést lehet majd érezni, mely 1-2 napon belül elmúlik, varratszedésre a kezelés utáni 12-14. napon van lehetőség.



Debreceni fogorvos szakértőnk felhívja a figyelmet, hogy a beavatkozás után, lehetőleg ne fogyasszon tejterméket, ne öblögessen, a felírt antibiotikumot rendesen vegye, s annyi ideig használja, ameddig az orvos felírta, s a varratszedés időpontjára rendesen menjen el, ne halasztgassa, mert gyulladás léphet fel.

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesgyogymodok.blog.hu/api/trackback/id/tr986622977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása